De diëtist

 

Naast de ziekte zelf, heeft de behandeling van kanker vaak invloed op uw eetpatroon. Chemotherapie en bestraling kunnen de eetlust verminderen, uw smaak veranderen, misselijkheid veroorzaken en allerlei andere bijwerkingen hebben die invloed hebben op wat u eet.

 

Een diëtiste geeft u adviezen met betrekking tot eten en drinken, om in een zo goed mogelijke voedingstoestand te blijven en een optimale voeding binnen te krijgen. Indien nodig aangevuld met speciale medische voeding. De diëtiste houdt rekening met uw persoonlijke situatie en wensen.

 

Een goede voedingsinname draagt namelijk bij aan een vermindering van bijwerkingen tijdens de behandeling. Ook kan de diëtist u bijstaan om uw actuele lichaamsgewicht te behouden, of ongewenst gewichtsverlies te herstellen.

 

Een diëtist is ook in staat om te screenen op ondervoeding en van daaruit een behandeling te starten en of door te verwijzen naar andere hulpverleners.

 

U krijgt persoonlijke adviezen, aangepast aan de verschillende stadia waarin u zich in de behandeling bevindt. Tevens aangepast aan de voedingsproblemen welke u dan ervaart.

 

De diëtist is de deskundige op het gebied van voeding en diëten.

 

We kijken samen naar wat u nodig heeft aan voeding in uw situatie. Vitamines en mineralen, maar zeker ook voldoende brandstoffen om te voorkomen dat u gewicht verliest en u voldoende energie uit de voeding kan halen.

 

Voor degene die niet mobiel is, is een huisbezoek mogelijk.


Contactgegevens:

Lucille van Hattem, diëtist

Dietistenpraktijk Leerdam

06-22684747

info@dietistenpraktijkleerdam.nl

www.dietistenpraktijkleerdam.nl

 

Dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 8.00 uur en 17.00 uur