Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging. Onze medewerkers kijken samen met u wat er aan zorg nodig is en zoeken samen met u en uw omgeving naar oplossingen.

 

Professionele wijkverpleging

 

Buurtzorg levert met kleine teams verpleging en persoonlijke verzorging thuis als u ernstig ziek bent, na een ziekenhuisopname of als u zelfstandig wilt blijven wonen. Onze medewerkers helpen u bijvoorbeeld met de persoonlijke verzorging, geven begeleiding bij medicatie inname en ook verrichten zij handelingen op verzoek van uw behandelend (huis)arts of specialist zoals insuline spuiten, het verzorgen van wonden, het geven van injecties of het bestrijden van pijn. Buurtzorg levert ook palliatieve zorg in de laatste fase van het leven. Er zijn geen wachttijden. Bij een aanvraag kan de zorg  snel worden ingezet. Buurtzorg gaat uit van uw eigen mogelijkheden. U krijgt de begeleiding en zorg die nodig is waarbij we, zo veel als mogelijk, uw zelfstandigheid bevorderen door samen te kijken wat u zelf weer zou kunnen (leren).Daarbij ondersteunen wij ook uw familie en mantelzorgers.

 

Oncologie verpleegkundige

Het horen van de boodschap kanker brengt veel onzekerheid en spanningen met zich mee. Dit is  voor u en uw naasten een ingrijpende gebeurtenis. De oncologie verpleegkundige komt bij u thuis om rustig verder te praten over de ziekte en het verloop. Zij weet welke zorg er in uw omgeving mogelijk is, zowel op het lichamelijke als het psychische, sociale en spirituele gebied en kan u gericht informeren en verwijzen.

 

De oncologieverpleegkundige geeft begeleiding op het gebied van:

 

·       bijwerkingen en gevolgen van behandeling zoals chemotherapie, bestraling en hormoontherapie

 

·       Medicatie

 

·       vermoeidheid

 

·       pijn

 

·       verminderde eetlust en voeding

 

·       inzet van hulpmiddelen en zorg zoals huishoudelijke hulp en thuiszorg;

 

·       mantelzorg en voorkomen van overbelasting;

 

·       werk en kanker.

De oncologieverpleegkundige werkt nauw samen met de huisarts, het ziekenhuis, en de wijkverpleegkundige. De bezoeken zijn gratis en kunnen in overleg  meerdere keren herhaald worden. Ook telefonisch contact is mogelijk.

 


Contactgegevens:

Wilma Bloemendal

Oncologie verpleegkundige

 

Buurtzorg Leerdam

Nijverheidstraat 12a

4143 HM Leerdam

06-12011534

leerdam2@buurtzorgnederland.com